Bespaar energie en leer van een ander

22-03-2021

Kijk mee tijdens de thematours van duurzame huiseigenaren

Veel Nederlanders willen aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Om hen op weg te helpen, organiseert De Nationale Duurzame Huizen Route samen met de gemeente Wijk bij Duurstede online thematours. Deze vinden plaats van 22 maart tot 10 april. Inwoners kunnen zich inschrijven voor een videogesprek met een huiseigenaar die al ervaring heeft met bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of kleine energiebesparende maatregelen.

Een groep enthousiaste huiseigenaren heeft al actie ondernomen en haar huis verduurzaamd. Dat roept vragen op: hoe kan een particulier dit het beste aanpakken, binnen een redelijk budget en op een manier die bij hem past? Veertig ervaren huiseigenaren geven een kijkje achter de schermen. In één uur tijd nemen zij geïnteresseerden mee in hun proces, de financiering en drempels om te overbruggen.

Gert vertelt zijn verhaal

Eén van de huiseigenaren die zijn ervaringen deelt via de Duurzame Huizen Route, is Gert Visser. Een aantal jaar geleden begon hij aan de verbouwing van zijn boerderij uit 1875, maar hij kon moeilijk informatie vinden. “Ik had wel wat ervaring met bijvoorbeeld een tochtstrip, maar het isoleren van een huis en een warmtepomp aanschaffen is een heel ander verhaal. Ik heb ontzettend veel gelezen en met verschillende partijen om tafel gezeten om de duurzame maatregelen te vergelijken. Die kennis geef ik graag door.”

Schrijf je in voor een online thematour

Ontdek wat jij kunt doen en schrijf je gratis in voor één van de online thematours. De onderwerpen lopen uiteen van stap-voor-stap verduurzamen, isoleren, tot het bouwen van een tiny house of energiezuinig huis. Een compleet overzicht van alle videogesprekken is te vinden op de website van de Duurzame Huizenroute.

De thematours worden georganiseerd samen met U-thuis, een samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht: Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfherenlanden, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist.