Speeltoestellen in de openbare ruimte niet toegestaan
Inwoners mogen zelf geen speeltoestellen in de openbare ruimte plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan glijbaantjes en trampolines. Omdat deze speeltoestellen niet worden gekeurd kan de gemeente de veiligheid daarom niet garanderen. Ook kan de gemeente aansprakelijk worden gesteld wanneer er ongelukken gebeuren.
De gemeente is verantwoordelijk voor alle speeltoestellen die in de openbare ruimte. Dit geldt ook voor speeltoestellen die niet van de gemeente zijn. Naast de veiligheid zijn er nog een andere redenen waarom inwoners zelf geen speeltoestellen in de openbare ruimte mogen plaatsen. Deze speeltoestellen:
- staan dan in de weg bij het werk van de medewerkers van de buitendienst.
- kunnen de openbare ruimte blijvend beschadigen.
Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over speeltoestellen.
Nee, speeltoestellen in de openbare ruimte moeten voldoen aan het 'Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen'(Verwijst naar een externe website). Deze wet regelt de veiligheid van speeltoestellen. Gemeentelijke speeltoestellen in de openbare ruimte zijn hiervoor speciaal gemaakt en gekeurd.
De gemeente heeft helaas geen geld voor extra speeltoestellen. Wel vervangt de gemeente regelmatig oude speeltoestellen.
Dan haalt de gemeente het weg tijdens één van haar ophaalrondes.
De gemeente bewaart verwijderde speeltoestellen maximaal 13 weken op de milieustraat. U kunt uw speeltoestel tijdens openingstijden op komen halen.
Nee, hier hoeft u niet voor te betalen.
Nee, ook dit is niet toegestaan.