Plannen voor flexwoningen aan de Trekweg worden zichtbaar

52 Flexwoningen

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar betaalbare woningen, liet de gemeente in eerdere berichtgeving weten nog dit jaar 52 flexwoningen neer te zetten aan de Trekweg 1. 
Dat is de plek waar voorheen manege Het Kleine Ros gevestigd was. De komst van de flexwoningen wordt nu zichtbaar. Vanaf 9 juni gaan de sloopwerkzaamheden van start, waarmee een belangrijke eerste stap wordt gezet in de realisatie van dit project.

De oude manege wordt afgebroken

De gemeente gaf aannemingsbedrijf Avezaat uit Bunnik opdracht om de oude manege af te breken om ruimte te maken voor de flexwoningen. Vrijdag 9 juni start het aannemingsbedrijf met de werkzaamheden voor de duur van ongeveer 4 weken. Het werkgebied is inmiddels afgezet met bouwhekken. Het losloopgebied voor honden blijft gewoon toegankelijk.

Uit onderzoek blijkt dat er asbest aanwezig is in het dak van de manege

Het aannemingsbedrijf verwijdert het asbest veilig. Dus volgens de laatste regelgeving en procedures onder toezicht van een deskundig toezichthouder asbestsloop. Zij dragen voor hun eigen veiligheid beschermende kleding. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen. Voor hen levert het verwijderen van de asbestdelen geen gevaar op.