En hoe gaan we om met uitdagingen als klimaatverandering, de energietransitie en vergrijzing? Daarover gaat de omgevingsvisie. Denk mee over de toekomst van onze gemeente!

Meedenkavond op 10 april 2024

Om antwoord te krijgen op de vraag hoe het gemeentelijk buitengebied eruitziet in het jaar 2050, vinden we het belangrijk om in gesprek te gaan met mensen die in onze gemeente wonen en werken.

Kom naar de meedenkavond op 10 april

Gemeente Wijk bij Duurstede nodigt haar inwoners uit voor de ‘meedenkavond omgevingsvisie’ op woensdagavond 10 april. Op deze bijeenkomst staat centraal welke 'kernwaarden' of kwaliteiten u belangrijk vindt en waar u waarde aan hecht voor de toekomst.

De omgevingsvisie beschrijft de belangrijkste ambities van onze gemeente en bepaalt hoe we met onze ruimte moeten omgaan. Belangrijk, omdat de gemeente de komende jaren grote uitdagingen ziet in het behoud en herstel van natuur, de toekomst van de agrariër en een vitaal landelijk gebied.

Laat u door de Atlas langs de geschiedenis, de natuur en de cultuur van Wijk bij Duurstede voeren.

Denkt u mee?

De bijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis ‘De Toekomst’, aan het Prinsenplein 3 in Langbroek, en begint om 19.30 uur. Iedereen die woont of werkt in de gemeente Wijk bij Duurstede is van harte welkom om deel te nemen. 

Aanmelden meedenkavond

Lukt het u niet om u digitaal aan te melden?

U kan zich ook aanmelden via het klantcontactcentrum (KCC).

Bel: 0343-595 595 of mail naar: info@wijkbijduurstede.nl

Kunt u niet bij de bijeenkomst zijn?

Op de interactieve kaart op onze meedenkwebsite  kunt uw ideeën delen. 

Meer weten over de actualisatie van de omgevingsvisie en hoe u daar een bijdrage aan kunt leveren? Check de meedenkwebsite! 

Meedenkwebsite omgevingsvisie