Optoppen

Ook komen boven op elke flat, aan de lage zijde, acht extra woningen bij (dit heet optoppen). Door het optoppen komen er 32 extra sociale huurwoningen bij.

Het toekomstplan houdt ook in dat Woonin de Dr. Janssenflat gaat slopen. De 48 ruime huurwoningen maken plaats voor een nieuwbouwflat met ongeveer 120 sociale huurwoningen. Zo zorgt Woonin ervoor, dat er iets wordt gedaan aan de grote behoefte aan woningen voor kleine huishoudens. 

Wilt u meedenken?

Woonin nodigt bewoners van de flats, buurtbewoners en andere betrokkenen uit om mee te denken over de nieuwbouw en het optoppen. Ga daarvoor naar de website van Woonin. Op deze website vindt u meer informatie over de planning, het optoppen en de nieuwbouw en kunt u meedenken door uw idee├źn en wensen te delen. Ook staan er veel gestelde vragen met antwoorden (FAQ). 

De gemeente zoekt naar oplossingen voor de krappe woningmarkt

Vanuit die zoektocht heeft de gemeente de intentie om mee te werken aan dit project van Woonin. De gemeente heeft contact met Woonin zodat Woonin tot een haalbaar plan kan komen, waarin ook gekeken wordt naar een deel van de buitenruimte. Het uiteindelijke plan zal door de gemeente worden getoetst.