Stukken ter inzage

Op deze pagina vindt u de stukken die ter inzage liggen. Bij elk stuk leest u tot wanneer u deze stukken kunt bekijken en waar.

Ter inzage tot en met 31 juli 2024

Ontwerp saneringsprogramma geluid 

In de gemeente Wijk bij Duurstede liggen woningen die teveel geluidsbelasting krijgen door wegverkeerslawaai. Deze woningen zijn in de jaren ‘90 gemeld bij het toenmalige Ministerie van VROM en behoren nu tot de zogenaamde geluidsaneringsvoorraad. Inmiddels heeft een deel van deze woningen langs drukke wegen een lagere geluidsbelasting. Er staan nog zo’n 80 woningen op deze geluidssaneringsvoorraad. 

Om geluidshinder aan te pakken, maakt de Omgevingsdienst regio Utrecht, ODrU eerst een saneringsprogramma. Hierin staat een omschrijving van de uitgangspunten en de maatregelen, die in aanmerking komen om de geluidbelasting (wegverkeerslawaai) op de gevel van woningen en andere geluidgevoelige gebouwen zoveel mogelijk te beperken. 

Om de berekende geluidbelasting op de gevel van de woningen ook in de toekomst te kunnen waarborgen, is instemming met het saneringsprogramma nodig van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ODrU is gemandateerd om dit saneringsprogramma in te dienen.

Geluidsaneringsprojecten 

In het geluidsaneringsprogramma “Akoestisch onderzoek woningen Langbroek”  is rekening gehouden met de sanering van in totaal 82 woningen in Langbroek. De wegen die de hoge geluidsbelasting veroorzaken, betreffen de Cotherweg en Doornseweg.

Inzage

Het ontwerp-saneringsprogramma ligt met ingang van 20 juni tot en met 31 juli 2024 ter inzage. U kunt het ontwerpsaneringsprogramma digitaal ontvangen door deze op te vragen bij de ODRU. Dit doet u door een mail te sturen naar info@odru.nl ter attentie van mevrouw A. Krikke. Ook kunt u het ontwerpsaneringsprogramma inzien tijdens openingstijden bij de gemeente Wijk bij Duurstede, Karel de Grotestraat 30 in Wijk bij Duurstede.

Reageren

Tijdens de periode dat het (ontwerp)saneringsprogramma ter inzage ligt, kan iedereen zijn of haar zienswijze indienen over het opgestelde programma en de voorgestelde saneringsgrenswaarden. U kunt tot en met 31 juli 2024 reageren. 

Uw zienswijze kunt u schriftelijk richten aan: 

Omgevingsdienst Regio Utrecht
Postbus 13101
3507 LC Utrecht 
O.v.v.: Zienswijze ontwerp saneringsprogramma ‘Akoestisch onderzoek woningen Langbroek’, projectnummer 2020.129.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de ter inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde zienswijzenota. Mogelijk wordt het ontwerp-saneringsprogramma op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het ontwerp-saneringsprogramma ter vaststelling aangeboden aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Ter inzage tot en met 1 augustus 2024

De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft op 23 april 2024 het bestemmingsplan ‘Rijndijk 7/7a en Trechtweg (ong.)’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan biedt een nieuw juridisch-planologisch kader voor de bouw van één woning aan de Trechtweg in combinatie met de bedrijfsbeëindiging van de pluimveehouderij aan Rijndijk 7a. Tevens biedt dit bestemmingsplan kaders om het bestaande melkrundveebedrijf uit te breiden voor het dierenwelzijn. De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op een wijziging van de regels. Deze wijziging zorgt er voor, dat de stikstofwinst door het wegbestemmen van de pluimveehouderij beter wordt geborgd.

Inzien stukken

Het bestemmingsplan is in te zien via de website Ruimtelijke Plannen

Instellen van beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging (21 juni – 1 augustus 2024) schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.