Trekpleisters in de gemeente

Een bijzonder warm welkom in de gemeente Wijk bij Duurstede! Wijk bij Duurstede is een gezellige stad met veel kunst, cultuur, evenementen en een theater. De dorpen Cothen en Langbroek kenmerken zich door fruitboomgaarden, uitgestrekte natuur, de Kromme Rijn, kastelen en landgoederen. Daarnaast mag u onze bijzondere trekpleisters niet missen! Een selectie ervan noemen we op deze site. 

Wijk bij Duurstede leren kennen?

Maak online een audiotour!

Er zijn verschillende routes mogelijk. Bekijk bijvoorbeeld online de poëzie op de winkelruiten of volg de poëzie-route. Leer meer over de verdwenen poorten of volg de Ruisdaelroute. Kijk voor alle 'stadsrondleidingen' op de website van IziTravel. Heeft u interesse in een stadswandeling door Wijk bij Duurstede met een gids, neem dan contact op met de VVV.

Website VVV Krommerijnstreek Website van IziTravel

Calypso theater

Voor wie graag een theater bezoekt is het een leuk idee om naar het Calypso theater in Wijk bij Duurstede te gaan. Het Calypso theater staat regionaal bekend en biedt een breed scala aan voorstellingen en films. Het actuele aanbod van Calypso staat op de website van Calypso.

Dagrecreatie de Gravenbol

Gravenbol is na afloop van een ontzanding ingericht voor oever- en waterrecreatie zoals surfen, picknicken, vissen, zwemmen, wandelen en natuurbeleving. Er zijn aanlegsteigers voor plezierjachten, een surfstrand, toiletgebouw en parkeerplaatsen op het terrein aanwezig. Op mooie dagen is een mobiele snackwagen op het terrein aanwezig.

De Wijkse haven

Bij de haven gebeurt van alles. Zo worden daar in september de Lekkodagen georganiseerd en kunnen recreanten met hun boot overnachten. Vanaf de haven loopt u rechtstreeks het gezellige centrum in. Kijk voor meer informatie en de activiteiten op de website van de Wijkse haven.

Website de Wijkse haven Alle havens in de gemeente