Crisis- en rampenbestrijding
Bij een ramp in jouw omgeving, wil je weten wat er aan de hand is en wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameborden en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over een noodsituatie
Je ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder NL-Alert bericht staat:
- wat er aan de hand is
- wat je moet doen
- waar je informatie en updates kunt vinden.
Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang. Ook jij kunt helpen! Als burgerhulpverlener kun je levens helpen redden in jouw buurt.
Kun jij reanimeren?
Word burgerhulpverlener!
Meer weten over HartslagNU of reanimeren?
Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is een samenwerkingsverband van en voor alle 26 Utrechtse gemeenten in de provincie Utrecht. De VRU zorgt elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen zij met:
- de centralisten op de 112-meldkamer
- de brandweermensen
- de collega’s van risicobeheersing
- de collega’s van crisisbeheersing
- de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.
De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.
Bel 1-1-2 voor spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld:
- na een verkeersongeluk
- bij brand
- wanneer iemand inbreekt
Dan telt elke seconde. Dit gratis Europees noodnummer belt u in alle EU-lidstaten. De alarmcentrale stuurt dan direct de juiste hulp. Bijvoorbeeld de brandweer, politie of ambulance.