NK Tegelwippen

Meedoen

Op de website van het NK Tegelwippen kunt u vanaf 21 maart tot en met 31 oktober 2024 invullen hoeveel tegels u heeft weggehaald. Vermeld daarbij dat u in de gemeente Wijk bij Duurstede woont. Zo tellen de tegels mee in het totaal.

Een geveltuin aanleggen

Ook tegels die worden weggehaald voor het aanleggen van een geveltuin tellen mee.

Gratis Tegeltaxi

Deze tegels levert u in bij de milieustraat of kunt u gratis laten ophalen door de Tegeltaxi.

Deelnemers van de Tegeltaxi maken kans om Wijkse Tegelwipper van de Maand te worden. Deze tegelwippers ontvangen een leuke prijs!

Meld uw tegels aan

Het is de ambitie van de gemeente om de volgende jaren stappen te maken naar een klimaatbestendige gemeente. De gemeente kan dit niet alleen. Een groot deel van de gemeente is particulier terrein, van inwoners en ondernemers. Een groen Nederland begint dan ook echt in eigen tuin. Inwoners, woningcorporaties, scholen en bedrijven kunnen een belangrijke bijdrage leveren om Nederland klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen. Elke tegel telt!

Websites als "Klimaat-klaar" en "Steenbreek" staan vol met ideeën voor mooie groene en klimaatbestendige tuinen. Wilt u weinig tijd in uw tuin steken, kies dan voor makkelijke planten die makkelijk te onderhouden zijn. Behalve op internet, kunt u zich ook laten adviseren door een lokale hovenier of het tuincentrum.

Lever ze in bij de milieustraat of laat ze ophalen door de Tegeltaxi.

De gemeente kan de tegels voor u aanmelden

  • Maak een foto vóór u de tegels verwijderd en een foto ná het verwijderen van de tegels.
  • Mail de foto's naar duurzaam@wijkbijduurstede.nl.
  • Geef aan om hoeveel tegels het gaat en hoe groot de tegels zijn.

We zijn benieuwd! Laat het ons weten.
Stuur een mail naar: duurzaam@wijkbijduurstede.nl.