Tijdelijke verkeersmaatregelen bij evenementen

07-06-2024: Defilé 3kernenavond4daagse in Cothen

Op vrijdag 7 juni vindt het defilé plaats van de 3kernenavond4daagse. Hiervoor is de Margrietstraat en het Cob Balkplein afgesloten van 19.30 tot 21.00 uur.

Verkeerdeelnemers dienen rekening te houden met verkeershinder. De organisatie zet verkeersregelaar in. 

Kaartje defilé (pdf, 334 KB)

Op vrijdag 9 februari vindt er door Cothen een verlichte avondoptocht plaats. Het opstellen van de carnavalswagens vindt plaats vanaf 18.30 uur aan de Opveld. De route van de verlichte avondoptocht is als volgt: 

Startpunt (ca. 19.30 uur) Cob Balkplein, Oude Wetering, Overrijnseveld, Grote Meent, Nieuwland, Cob Balkplein, Margrietstraat, Kromme Stelakker, Kersenakker, Kroosakker, Willem Alexanderweg, C.B. Kentiestraat, Mgr. Le Blancstraat, Weth. C.E.Th. Vernooijstraat, Kerkweg, Dorpsstraat, Rhijnesteintraat, Beatrixstraat, Margrietstraat en eindpunt Cob Balkplein. 

Ereronde

De prijswinnaars rijden een ereronde over het Cob Balkplein, de Oude Wetering, Overrijnseveld, Grote Meent, Nieuwland en eindigen weer op het Cob Balkplein. Op het Cob Balkplein zal de prijsuitreiking worden gehouden.

Verkeershinder

Verkeerdeelnemers dienen rekening te houden met ernstige verkeershinder. De organisatie zet verkeersregelaars in. Wij adviseren inwoners die langs de route wonen hun auto tijdelijk elders te parkeren tijdens de verlichte optocht.

Kaart verlichte optocht (pdf, 739 KB)

Zaterdag 10 februari vindt de Waikse Optog plaats. Tussen 12.00 en 15.00 uur zullen diverse wegen afgesloten zijn. De route is als volgt: verzamelen van carnavalswagens en deelnemers op de Geerweg (vanaf 12.00 uur), start (13.11 uur) Geerweg, Augustus, Remus, Karolingersweg Noord, Karolingersweg Oost, Zandweg, Steenstraat, Jacob van Ruisdaelstraat, Gansfortstraat, Hordenweg, Middelweg Oost (eindpunt ter hoogte van de Hoge Hoffweg). 

  • Bovengenoemde wegen worden tijdelijk volledig afgesloten. 
  • De organisatie 'Carnavalsvereniging De Kaieschaiters' ziet erop toe dat onder begeleiding van verkeersregelaars het overige verkeer verder minimale hinder van de optocht zal ondervinden. 
  • Openbaar vervoer wordt omgeleid. Informatie kunt u vinden op de website van U-OV