Vervoer

Als u niet mobiel bent, dan worden alledaagse dingen lastig. Zoals de boodschappen doen of op visite gaan bij vrienden of familie. Hieronder kunt u verschillende mogelijkheden voor vervoer in de gemeente vinden.

De Wijkse Dienst biedt comfortabel en duurzaam vervoer van deur naar deur binnen de gemeente Wijk bij Duurstede. Zij werken met elektrisch aangedreven voortuigen en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Wijkse Dienst is dagelijks telefonisch te reserveren van 08.30 - 17.30 uur via telefoonnummer: 06 2308 3043.

Kosten voor een rit:  

€ 1,50 voor een rit binnen de bebouwde kom van Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek
€ 3,00 voor een rit van Wijk bij Duurstede naar Cothen of Langbroek of andersom

Vervoerspas

Betalen gaat via een vervoerspas. Deze kunt u online aanvragen of door te bellen met de Wijkse Dienst: 06- 3083 3043. Kijk voor meer informatie op de website van de Wijkse Dienst.

Website De Wijkse Dienst

De Wijkse Dienst helpt u met vervoer binnen de gemeentegrenzen. Wilt u buiten de gemeente reizen, dan kunt u contact opnemen met Wijk Helpt

Wijk Helpt is maandag- en donderdagochtend van 09:00 tot 12:00 bereikbaar op telefoonnummer: 0343 572 000, e-mail: wijkhelpt@gmail.com.

Wanneer u beperkingen ondervindt in uw vervoersmogelijkheden, kan Stichting Binding u in veel gevallen ondersteunen. Op de website van Binding vindt u informatie over:

Regiotaxi Eemland-Heuvelrug is aanvullend openbaar vervoer van deur tot deur, van en naar een opstapplaats of een halte van het openbaar vervoer. Hulpmiddelen zoals een rolstoel of scootmobiel kunnen worden meegenomen in de taxi.

Meer informatie over de Regiotaxi leest u op de website van Stichting Binding

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een speciale vraag? Maak dan kennis met de OV-ambassadeurs en bezoek vrijblijvend een inloopspreekuur of informatiebijeenkomst. Ook kunt u in de praktijk oefenen door deel te nemen aan een proefreis.

Tijdens een inloopspreekuur kunt u gedurende 1½ uur vrij inlopen om uw persoonlijke vragen te stellen.

U krijgt advies en hulp bij bijvoorbeeld:

  • De OV-chipkaart, de aanschaf, het opladen en hoe de OV-chipkaart werkt;
  • Het overstappen en in- en uitchecken bij verschillende vervoerders;
  • Verschillende tarieven, welk abonnement past bij u;
  • Het plannen van een reis met bus en/of trein;
  • De buurtbus en andere vervoersmogelijkheden in uw regio.

De inloopspreekuren worden één keer in de maand gehouden, kijk voor de data en locaties bij Agenda voor een inloopspreekuur bij u in de buurt.

Stelt u liever uw vraag telefonisch dan kunt u gebruik maken van het telefonisch OV-spreekuur. Het telefoonnummer is 033 208 23 80

U-link is de verzamelnaam voor een aantal buslijnen die de stad Utrecht met de regio verbinden. Deze bussen zijn nieuw, comfortabel en rijden vaak. In gemeente Wijk bij Duurstede rijdt U-link Turquoise, lijn 41. Met deze bus gaat u snel naar Utrecht Centraal via Bunnik.

Naar de website van U-link Contactgegevens U-OV

Tussen Amersfoort en Wijk bij Duurstede rijdt de Qbuzz lijn 56. Deze stopt tussendoor in bijvoorbeeld Zeist en Doorn. Deze bussen rijden ieder half uur.

Naar de website van U-OV Contactgegevens U-OV

9292 is een website en app waar u uw reis met het openbaar vervoer kunt plannen. U kunt met deze reisplanner gebruiken voor reizen door heel Nederland. Er zijn opties om de reis aan te passen naar uw voorkeuren en mobiliteit.

Naar de website van 9292

Valys is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die op stap willen in eigen regio. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones of 25km vanaf uw woonadres. Valys heeft verschillende mogelijkheden. U kunt gebruikmaken van taxivervoer. Maar ook de combinatie tussen taxi en trein is mogelijk. Om gebruik te maken van Valys heeft u een Valyspas nodig.

Valys pas aanvragen Contactgegevens Valys

Ton Paulus Veerbedrijf vaart tussen Wijk bij Duurstede en Rijswijk. Het veer vaart van maandag t/m zaterdag van 's ochtends 06.00 uur tot 's avonds 24.00 uur. Op zon- en feestdagen van 's ochtends 09.00 uur tot 's avonds 24.00 uur. Ook vaart er een veer tussen Beusichem en Wijk bij Duurstede. Deze vaart alle dagen van 06.30 tot 22.30 uur.

Website Ton Paulus Veerbedrijf Contactgegevens Ton Paulus

Kent u de verkeersregels nog precies? U kunt de test doen als fietser, scootmobielgebruiker, voetganger of automobilist. Of doe een online opfriscursus of een opfriscursus bij u in de buurt.

Fris uw verkeerskennis op