Wat kunt u doen?

Operatie Steenbreek

De gemeente doet mee met Operatie Steenbreek. Onder het motto ‘tegel eruit, groen erin’ motiveert de gemeente inwoners om hun tuin te vergroenen. Ook uw tuin is belangrijk. Ondanks maatregelen in de openbare ruimte om te vergroenen, is de hulp van inwoners hard nodig. Bijna de helft van de stedelijke oppervlakte is namelijk in bezit van particulieren.

Hoosbuien en hitte

Het klimaat verandert en dat is te merken. Enorme hoosbuien, hitte en lange perioden van droogte komen steeds vaker voor. Heftige buien veroorzaken overlast, bijvoorbeeld wanneer straten of kelders onder water lopen. En langdurige hitte leidt bij veel mensen tot gezondheidsklachten.

De toename van tegels en andere verharde oppervlakken heeft een negatief effect op ons welzijn. Niet alleen voor de mens, maar ook voor dieren en de natuur. Dit blijkt uit diverse onderzoeken. Groen is dus goed voor uw gezondheid. Kijk eens rond in uw tuin; zijn al die stenen en tegels nodig? Door ze waar kan achterwege te laten, profiteert u direct van een bloeiende tuin.