Energie besparen

Minder energie verbruiken is de eerste stap bij verduurzaming. Wat u niet verbruikt, hoeft u namelijk niet op te wekken. Als woningeigenaar of huurder kunt u zelf aanpassingen in huis doen om energie te besparen. Dat doen wij als gemeente zelf ook. 

Energie besparen kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door uw huis of gebouw beter te (laten) isoleren. Maar ook kleine energiebesparende maatregelen maken een groot verschil. Ontdek wat u zelf kunt doen. De gemeente ondersteunt inwoners hierbij.

U kunt op veel verschillende manieren snel en makkelijk energie besparen. Plaats bijvoorbeeld LED-lampen, ga slimmer om met apparatuur en dicht tochtende naden en kieren. Zo bespaart u al snel tientallen euro’s per jaar.

Een goed geïsoleerde woning is prettig wonen en leven. Het is goed voor het milieu en is goed voor uw portemonnee. Als u uw huis of gebouw goed isoleert, dan bespaart u per jaar honderden euro’s. Vaak kunt u hier ook een subsidie voor aanvragen.  

Zo is er een regeling om het verwijderen van asbest te versnellen en het plaatsen van zonnepanelen te stimuleren. Deze subsidie heet: ‘Asbest van het dak af, zonnepaneel erop’. U krijgt de kosten van een inventarisatie-rapport tot maximaal € 400,- terug.

Bekijk op de website van Jouw Huis Slimmer alle landelijke energiesubsidies- en regelingen

Asbest van het dak af, zonnepaneel erop

Omdat het aantal elektrische auto’s in onze gemeente toeneemt, plaatsen we de komende jaren extra openbare laadpunten. Zo verminderen we samen CO2-uitstoot.

Openbare laadpunten

Wilt u weten wat u zelf kunt doen? Vraag een gratis energiegesprek aan via het Energieloket. De energiecoaches vertellen u meer over energie-besparing, aardgasvrij wonen of zelf energie opwekken.  

Contactgegevens

energieloketwijkbijduurstede@gmail.com
06- 1249 2247
Website van de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC)

Energie besparen is makkelijk, als u weet waar u op kunt letten. Met Jouw Huis Slimmer helpen we u op weg. Lees op de website van Jouw Huis Slimmer meer over de mogelijkheden, slimme tips en initiatieven bij u in de buurt.