Zonnepanelen

Op het dak van het Huis van de Gemeente liggen sinds 6 mei 2014 92 zonnepanelen. Het Wijkse bedrijf Volt4U heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

De 92 zonnepanelen hebben een totaal vermogen van maximaal 23.000W

Dit komt overeen met het gemiddelde verbruik van 5 huishoudens! Voor het Huis van de Gemeente betekent dit dat 4% van het totale stroomverbruik duurzaam wordt opgewekt. De overige stroom koopt de gemeente duurzaam in bij de firma Greenchoice.

Wilt u real-time zien hoeveel de panelen op dit moment opleveren?

Kijk dan website van Solar Edge. (Deze website werkt het best met Google Chrome of Mozilla Firefox, niet met Internet Explorer).

Als geheugensteuntje 1 kWatt = 1000 watt. Een wasmachine gebruikt voor een wasbeurt al snel 1000 watt en een TV scherm verbruikt ongeveer 70-100 watt per uur.

Bekijk wat onze zonnepanelen opleveren

Is uw dak geschikt voor zonnepanelen?

Bekijk via de Zonnekaart of uw dak geschikt is voor zonnepanelen of zonneboilers. Met de eenvoudige rekenmodule rekent u snel uit wat de investering zal opleveren. De provincie Utrecht biedt de zonnekaart aan alle gemeenten in de provincie aan.

De gemeente geeft geen subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen. Wilt u zonnepanelen plaatsten? Houdt er rekening mee dat er extra bouwregels, bijvoorbeeld in de binnenstad, kunnen gelden. Het is zeer waarschijnlijk dat u een omgevingsvergunning moet aan te vragen vanwege het 'beschermd stadsgezicht'.

Heeft u nog vragen?

Bekijk de folder Zonnecollectoren en zonnepanelen of bel met de gemeente via 0343-595 595.